Leren met de RIS-methode

Hoe werkt dat nu eigenlijk?

RIS-methode, wat is dat?

Een RIS-opleiding. Wat betekent het en wat houdt dat precies in? Ris-opleiding betekent: Een rijopleiding in stappen. Deze is aanbevolen door het CBR. De rijopleiding is onderverdeeld in een aantal modules, welgeteld 4. Welke dat zijn, leggen we u graag uit tijdens de eerste kennismaking.

Tijdens de RIS-opleiding doorloop je 46 handelingen. Deze handelingen zijn onder andere een kruispunt oversteken, iemand inhalen en dergelijke. De RIS-opleiding is op dusdanige manier opgebouwd, dat je weet wát je, wáárom nou precies doen.

Elke module doorloop je samen met de instructeur en hij zal je ook huiswerk geven. Er wordt in de praktijk gewerkt aan de 46 handelingen zodat je deze allemaal machtig bent. Elke module wordt afgesloten met een toets. Slaag je nu niet voor deze toets, dan moet je hem opnieuw gaan doen. Uiteraard krijg je wel gerichte adviezen en alle handvatten die nodig zijn.

Praktijklessen dien je thuis voor te bereiden. Hiervoor krijg je een handboek mee. In de praktijk zult u deze handelingen oefenen. In het boek staan ook scripts. Deze dienen uit het hoofd geleerd te worden. Middels de scripts kan er ook gerichter gewezen worden op fouten.

Door de RIS-methode aan te houden hopen we dat het slagingspercentage hoger is. Dit is al in de praktijk bewezen en wij staan hier ook achter. De RIS-methode zorgt er ook voor dat er beter gereden wordt nadat het rijbewijs gehaald is. Thuis werk je aan de scripts zodat in de praktijk meer tijd is voor het rijden. Bij de RIS-methode heeft u ook meerdere toets momenten. Hierdoor is het veel inzichtelijker waar u bent in de opleiding.

 

Sinds 29 November 2021 geeft Visch Rijopleidingen de nieuwe RIS 2.0. Vincent heeft hiervoor een 6 daagse cursus gedaan en examen bij het CBR, en mag zich dan ook RIS DOCENT 2.0 noemen.

Klik hier voor zijn certificering

Klik hier voor zijn RIS diploma