Motorrijles

Rijden met de motor bij Visch Rijopleidingen

Motor

Als motorrijder ben je een kwetsbare bestuurder. Daarom train je tijdens je motoropleiding zowel jouw voertuigbeheersing als jouw verkeersinzicht. Tijdens de lessen krijg je begeleiding van mij als ervaren instructeur. Ik helpt jou met tips en trucs op weg, zodat ook jij straks veilig kunt genieten van de vrijheid op de motor. Wij weten alles van RVV 1990 ( Regelement verkeersrgels en verkeerstekens ) Hiervoor een aanvullende opleiding gedaan bij KNMV van de overheid met samenwerking met Politie en Justitie.

Ook ben je altijd veilig met onze up-to-date veiige voertuigen en hebben wij EHBIO waarin wij bij ongevallen weten wat we moeten doen, wij kunnen met en zonder aed reanimeren Klik hier maar ook grote bloedingen en wonden kunnen behelpen Klik hier

                        In 2023 zijn we uitgeroepen tot de leukste motorrijschool van omgeving Goes, niet zomaar zou je zeggen. Wij zijn erkend en gediplomeerd door de KNMV                                  (koninklijke nederlandse motorrijders verening) Hier leer je op een leuke andere manier je motor rijbewijs halen. De aap geen kunstje leren, maar meer dan dat.                        Dus niet alleen het rijbewijs maar ook een rijervaring voor het leven ! Wil je hier meer over weten? Klik hier voor meer info over KNMV gediplomeerde rijscholen.

Klik hier voor ons gediplomeerd keurmerk van de KNMV.

Om je motorrijbewijs te halen kun je eerst een Intake avb boeken van 90 minuten, hierna komen wij met een advies welk pakket bij je past. Uiteraard gaan we ervoor om dat aantal te halen richting het avb examen wat erbij zit. Na behalen avb moeten we de weg op, we gaan dan de weg op om te zien hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt en raden opnieuw een avd pakket aan met een examen erin. Wij kunnen uiteraard niet een schatting doen op basis van iemand spreken of iemand vergelijken met een ander. Niemand is hetzelfde en daarom maken we een passend lesplan voor jou !

Ook zul theorie moeten doen maar ook daar kunnen wij je mee helpen en bieden we aan, zo ook in het pakket. 

WIJ LESSEN OP DE NIEUWSTE MODELEN VAN MOTO MORINI VAN AUGUSTUS 2023.

LET OP:  ONZE LESSEN ZIJN NIET ZOALS DE MEESTE RIJSCHOLEN PER 50 MINUTEN MAAR 60 MINUTEN, WIJ LESSEN DAN OOK 90 MINUTEN PER KEER ZODAT U MEER TIJD KRIJGT OM HET GOED ONDER DE KNIE TE KRIJGEN WAT UITEINDELIJK OOK VOORDELIGER IS, REKEN DUS GOED UIT. MEER MINUTEN VOOR UW GELD.

Nieuwschierig ? Klik hier voor onze prijzen flyer die u meekrijgt van ons.

Wil je nog meer weten hoe de lessen zijn, wat we aanbieden en hoe het werkt, Klik hier voor onze informatie flyer.

Onze motoren zijn gekocht en in onderhoud bij Poppe Motoparts, Een super winkel die altijd voor je klaar staat en waar net als bij ons de klant voorop staat. Je krijgt als leerling dan ook een voordeel als je daar wat koopt. Neem na de les onze flyer mee met onze stempel en profiteer van onze samenwerking en jouw voordeel ! 

Categorieën 

Er zijn drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en je ervaring: Klik hier voor een duidelijke uitleg in de tabel.

Examens

Om je motorrijbewijs te halen, moet je twee verschillende examens afleggen.

AVB: Algemene Voertuig Beheersing
Het eerste examen wat je aflegt is het AVB-examen. Tijdens dit examen wordt de voertuigbeheersing getest door middel van een aantal oefeningen. Zo moet je kunnen lopen en parkeren met de motor en bijzondere verrichting met lage en met hoge snelheid kunnen uitvoeren. Ook train je het remmen en stoppen.

AVD: Algemene Verkeers Deelneming
Tijdens dit examen laat je zien dat je begrijpt hoe je als motorrijder aan het verkeer moet deelnemen. Omdat je een kwetsbare weggebruiker bent, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten in het verkeer, zoals het vermijden van gladde weggedeelten en je plaats op de weg. Tijdens het examen rijdt je instructeur mee met de examinator in de volgauto en geeft, net als tijdens de les, via de communicatie-apparatuur de aanwijzingen.

Theorie

Voor het behalen van je motorrijbewijs, moet je een apart theorie-examen afleggen.
Als je in het bezit bent van je autorijbewijs, dan kun je gelijk beginnen met het nemen van motorrijlessen en het examen voertuigbeheersing (AVB) mag je ook afleggen. Het AVD-examen mag pas worden afgenomen als je een geldig theoriecertificaat voor de motor kunt laten zien.
Heb je nog geen autorijbewijs, dan is het zaak om snel je theorie te halen. Wij werken met I-theorie waarbij zowel online als uit een boek geleerd kan worden.

Ook kan je de motor theorie doen via Turbo Theorie in 1 dag, Klik hier voor meer informatie en aanmelding. Je krijgt dan vanwege onze samenwerking een vaste prijs en altijd de goedkoopste prijs.

Kleding

Tijdens de motorrijlessen is het verplicht om beschermende kleding te dragen. Dit is voor je eigen veiligheid. De rijschool heeft broeken, jassen, handschoenen en helmen in verschillende maten. Hiervan mag je gratis gebruik maken. Als je een helm van ons leent, dan ben je wel verplicht om een helmmutsje te dragen in verband met de hygiëne. Hoge schoenen zijn verplicht tijdens de rijles en het examen.

Ook is het verplicht om stevige, hoge schoenen, zoals bergschoenen te dragen tijdens de rijlessen. Hier moet je zelf voor zorgen.

A1 Rechtstreeks 

Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of als je een autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

• Motor van de categorie A1
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A1 (<15kW)

A2 Rechtstreeks 

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.

Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op:

• Motor van de categorie A1
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A1 (<15kW)
• Motor van de categorie A2

A Rechtstreeks 

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:

• Motor van de categorie A1
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A1 (<15kW)
• Motor van de categorie A2
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A (>15kW)

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Hoe gaan de lessen van AVB en AVD in zijn werk, zie hieronder onze video's:

Hoe gaat het AVB & AVD examen in zijn werk, klik hieronder op de onderstaande video:

Wie begeleid je?

 

Vincent Visch is in 2021 opgeleid tot motor en brommer instructeur. Vincent is al jarenlang instructeur voor zowel de auto als de aanhanger. Vincent rijdt al wat jaren prive rond met zijn motor, maar heeft nu van zijn hobby ook een extra categorie gemaakt en behaalde zijn instuctie papieren. Uiteraard krijgt u van hem de juiste begeleiding om veilig te leren motorrijden door als zijn kennis en afgeronde opleidingen. Daarbij heeft Vincent in 2023 zijn KNMV Keurmerk behaald. Hij is dus een Ris gecertificeerd instructeur met een KNMV motor keurmerk instructeur.

Vincent is een gepassioneerde rijinstructeur die u graag  wilt helpen bij het behalen van uw auto, aanhanger, motor en brommer rijbewijs. Hij zorgt dat u veilig de weg op kan!

Wij zijn zoals gezegd een erkend en gediplomeerde rijschool die  door de KNMV koninklijke nederlandse motorrijders verening is benoemd.

Hier leer je op een leuke andere standaard manier je motor rijbewijs halen. De aap geen kunstje leren. Dus niet alleen het rijbewijs maar ook een rijervaring voor altijd !

LET OP:  ONZE LESSEN ZIJN NIET ZOALS DE MEESTE RIJSCHOLEN PER 50 MINUTEN MAAR 60 MINUTEN, WIJ LESSEN DAN OOK 90 MINUTEN PER KEER ZODAT U MEER TIJD KRIJGT OM HET GOED ONDER DE KNIE TE KRIJGEN WAT UITEINDELIJK OOK VOORDELIGER IS.

AVB BRONZE

€437,-

 • 6 Lessen AVB a 60 minunten
 • 1 AVB Examen

AVB Silver

€533,-

 • 8 Lessen AVB a 60 minuten
 • 1 AVB Examen

AVB Gold

€625,-

 • 10 Lessen AVB a 60 minuten
 • 1 AVB Examen 

AVB Platinum

€802,-

Aanbevolen door CBR & Meest gekozen !

 • 12 Lessen AVB a 60 minuten
 • 1 AVB Examen 
 • 1 theorie leerpakket
 • 1 theorie examen
 • Gratis uitgesteld betalen

AVD Bronze

€537,-

 • 6 Lessen AVD a 60 minuten
 • 1 AVD Examen 

AVD Silver

€633,-

 • 8 Lessen AVD a 60 minuten 
 • 1 AVD Examen 

AVD Gold 

€725,-

 • 10 Lessen AVD a 60 minuten
 • 1 AVD Examen 

AVD Platinum

€813,-

Aanbevolen door CBR & Meest gekozen !

 • 12 Lessen AVD a 60 minuten
 • 1 AVD Examen
 • Gratis uitgesteld betalen

Tarieven                                    Onze lesuren zijn geen 50 minuten zoals vele rijscholen maar 60 minuten.

 

AVB Bronze
€ 437-                                     6 lessen + AVB-examen
AVB Silver
€ 533,-                                    8 lessen + AVB-examen
AVB Gold
€ 625,-                                 10 lessen + AVB-examen
AVB Platinum
€ 802,-                                 12 lessen + AVB-examen + Theorie leerpakket + Theorie examen +  Gratis uitgesteld betalen


AVD Bronze
€ 537,-                                   6  lessen + AVD-examen
AVD Silver
€ 633,-                                    8 lessen + AVD-examen
AVD Gold
€ 725,-                                 10 lessen + AVD-examen
AVD Platinum 
€ 813-                                 12 lessen + AVD-examen + Gratis uitgesteld betalen

 

AVB/AVD finish , dit zijn 6 extra lessen naar het examen als dit nodig is.

€ 315,-                                

Los AVB examen
€ 125,-
 
Los AVD examen
€ 225,-
 
Losse les 60 min
€ 55,-
 
Proefles 90 min
€ 50,-

Theorie lespakket, leren en examen                          va €93,-  

Uitgesteld betalen in 2 of 4 termijnen                          € 49,-

Herintreders krijgen een speciaal tarief, mocht u terug willen opstappen na lange tijd stilstaan. Wij maken een passende offerte met uw wensen en wat wij kunnen doen voor u. 


 

Meer weten over de mogelijkheden?

Meer weten over de mogelijkheden van het behalen van het Motorrijbewijs ? Neem dan contact met mij op.

 

Meer info en inschrijven