Motorrijles

Rijden met de motor bij Visch Rijopleidingen

Motor

Als motorrijder ben je een kwetsbare bestuurder. Daarom train je tijdens je motoropleiding zowel jouw voertuigbeheersing als jouw verkeersinzicht. Tijdens de lessen krijg je begeleiding van mij als ervaren instructeur. Ik helpt jou met tips en trucs op weg, zodat ook jij straks veilig kunt genieten van de vrijheid op de motor.

                        In 2023 zijn we uitgeroepen tot de leukste motorrijschool van omgeving Goes, niet zomaar zou je zeggen. Wij zijn erkend en gediplomeerd door de KNMV                                  (koninklijke nederlandse motorrijders verening) Hier leer je op een leuke andere manier je motor rijbewijs halen. De aap geen kunstje leren, maar meer dan dat.                        Dus niet alleen het rijbewijs maar ook een rijervaring voor het leven ! Wil je hier meer over weten? Klik hier voor meer info over KNMV gediplomeerde rijscholen.

Klik hier voor ons gediplomeerd keurmerk van de KNMV.

Om je motorrijbewijs te halen kun je kiezen voor losse lessen, een pakket of een driedaagse. Voor de driedaagse is een intake verplicht.

WIJ LESSEN OP DE NIEUWSTE MODELEN VAN MOTO MORINI VAN AUGUSTUS 2023.

LET OP:  ONZE LESSEN ZIJN NIET ZOALS DE MEESTE RIJSCHOLEN PER 50 MINUTEN MAAR 60 MINUTEN, WIJ LESSEN DAN OOK 90 MINUTEN PER KEER ZODAT U MEER TIJD KRIJGT OM HET GOED ONDER DE KNIE TE KRIJGEN WAT UITEINDELIJK OOK VOORDELIGER IS, REKEN DUS GOED UIT. MEER MINUTEN VOOR UW GELD.

Nieuwschierig ? Klik hier voor onze prijzen flyer die u meekrijgt van ons.

Categorieën 

Er zijn drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en je ervaring:

Examens

Om je motorrijbewijs te halen, moet je twee verschillende examens afleggen.

AVB: Algemene Voertuig Beheersing
Het eerste examen wat je aflegt is het AVB-examen. Tijdens dit examen wordt de voertuigbeheersing getest door middel van een aantal oefeningen. Zo moet je kunnen lopen en parkeren met de motor en bijzondere verrichting met lage en met hoge snelheid kunnen uitvoeren. Ook train je het remmen en stoppen.

AVD: Algemene Verkeers Deelneming
Tijdens dit examen laat je zien dat je begrijpt hoe je als motorrijder aan het verkeer moet deelnemen. Omdat je een kwetsbare weggebruiker bent, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten in het verkeer, zoals het vermijden van gladde weggedeelten en je plaats op de weg. Tijdens het examen rijdt je instructeur mee met de examinator in de volgauto en geeft, net als tijdens de les, via de communicatie-apparatuur de aanwijzingen.

Theorie

Voor het behalen van je motorrijbewijs, moet je een apart theorie-examen afleggen.
Als je in het bezit bent van je autorijbewijs, dan kun je gelijk beginnen met het nemen van motorrijlessen en het examen voertuigbeheersing (AVB) mag je ook afleggen. Het AVD-examen mag pas worden afgenomen als je een geldig theoriecertificaat voor de motor kunt laten zien.
Heb je nog geen autorijbewijs, dan is het zaak om snel je theorie te halen. Wij werken met I-theorie waarbij zowel online als uit een boek geleerd kan worden.

Kleding

Tijdens de motorrijlessen is het verplicht om beschermende kleding te dragen. Dit is voor je eigen veiligheid. De rijschool heeft broeken, jassen, handschoenen en helmen in verschillende maten. Hiervan mag je gratis gebruik maken. Als je een helm van ons leent, dan ben je wel verplicht om een helmmutsje te dragen in verband met de hygiëne. Hoge schoenen zijn verplicht tijdens de rijles en het examen.

Ook is het verplicht om stevige, hoge schoenen, zoals bergschoenen te dragen tijdens de rijlessen. Hier moet je zelf voor zorgen.

A1 Rechtstreeks 

Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al theorie-examen doen. Op je zeventiende mag je ook al rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of als je een autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A1.

Met een A1-rijbewijs mag je rijden op:

• Motor van de categorie A1
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A1 (<15kW)

A2 Rechtstreeks 

Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf je twintigste mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of je autorijbewijs hebt. Vanaf 20 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A2.

Als je het rijbewijs voor de middelzware categorie (A2) hebt, krijg je automatisch het rijbewijs A1.

Met een A2-rijbewijs mag je rijden op:

• Motor van de categorie A1
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A1 (<15kW)
• Motor van de categorie A2

A Rechtstreeks 

Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) doen voor het rijbewijs A.

Als je het rijbewijs voor de zware categorie (A) vóór je 24e rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen. Als je het rijbewijs voor de zware categorie hebt, krijg je automatisch het A1- en A2-rijbewijs.

Met een A-rijbewijs met code 80 mag je rijden op:

• Motor van de categorie A1
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A1 (<15kW)
• Motor van de categorie A2
• Driewielig motorrijtuig van de categorie
A (>15kW)

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Vervalt code 80 voor je 24e, dan moet je wel bij de gemeente een nieuw rijbewijspasje aanvragen zonder de code 80.

Hoe gaan de lessen van AVB en AVD in zijn werk, zie hieronder onze video's:

Hoe gaat het AVB & AVD examen in zijn werk, klik hieronder op de onderstaande video:

Wie begeleid je?

 

Vincent Visch is in 2021 opgeleid tot motor en brommer instructeur. Vincent is al jarenlang instructeur voor zowel de auto als de aanhanger. Vincent rijdt al wat jaren prive rond met zijn motor, maar heeft nu van zijn hobby ook een extra categorie gemaakt en behaalde zijn instuctie papieren. Uiteraard krijgt u van hem de juiste begeleiding om veilig te leren motorrijden door als zijn kennis en afgeronde opleidingen. Daarbij heeft Vincent in 2023 zijn KNMV Keurmerk behaald. Hij is dus een Ris gecertificeerd instructeur met een KNMV motor keurmerk instructeur.

Vincent is een gepassioneerde rijinstructeur die u graag  wilt helpen bij het behalen van uw auto, aanhanger, motor en brommer rijbewijs. Hij zorgt dat u veilig de weg op kan!

Wij zijn zoals gezegd een erkend en gediplomeerde rijschool die  door de KNMV koninklijke nederlandse motorrijders verening is benoemd.

Hier leer je op een leuke andere standaard manier je motor rijbewijs halen. De aap geen kunstje leren. Dus niet alleen het rijbewijs maar ook een rijervaring voor altijd !

LET OP:  ONZE LESSEN ZIJN NIET ZOALS DE MEESTE RIJSCHOLEN PER 50 MINUTEN MAAR 60 MINUTEN, WIJ LESSEN DAN OOK 90 MINUTEN PER KEER ZODAT U MEER TIJD KRIJGT OM HET GOED ONDER DE KNIE TE KRIJGEN WAT UITEINDELIJK OOK VOORDELIGER IS.

AVB BRONZE

€437,-

 • 6 Lessen AVB a 60 minunten
 • 1 AVB Examen

AVB Silver

€533,-

 • 8 Lessen AVB a 60 minuten
 • 1 AVB Examen

AVB Gold

€625,-

 • 10 Lessen AVB a 60 minuten
 • 1 AVB Examen 

AVB Platinum

€802,-

Aanbevolen door CBR & Meest gekozen !

 • 12 Lessen AVB a 60 minuten
 • 1 AVB Examen 
 • 1 theorie leerpakket
 • 1 theorie examen
 • Gratis uitgesteld betalen

AVD Bronze

€537,-

 • 6 Lessen AVD a 60 minuten
 • 1 AVD Examen 

AVD Silver

€633,-

 • 8 Lessen AVD a 60 minuten 
 • 1 AVD Examen 

AVD Gold 

€725,-

 • 10 Lessen AVD a 60 minuten
 • 1 AVD Examen 

AVD Platinum

€813,-

Aanbevolen door CBR & Meest gekozen !

 • 12 Lessen AVD a 60 minuten
 • 1 AVD Examen
 • Gratis uitgesteld betalen

Tarieven                                    Onze lesuren zijn geen 50 minuten zoals vele rijscholen maar 60 minuten.

 

AVB Bronze
€ 437-                                     6 lessen + AVB-examen
AVB Silver
€ 533,-                                    8 lessen + AVB-examen
AVB Gold
€ 625,-                                 10 lessen + AVB-examen
AVB Platinum
€ 802,-                                 12 lessen + AVB-examen + Theorie leerpakket + Theorie examen +  Gratis uitgesteld betalen


AVD Bronze
€ 537,-                                   6  lessen + AVD-examen
AVD Silver
€ 633,-                                    8 lessen + AVD-examen
AVD Gold
€ 725,-                                 10 lessen + AVD-examen
AVD Platinum 
€ 813-                                 12 lessen + AVD-examen + Gratis uitgesteld betalen

 

AVB/AVD Finisch   6 lessen naar de eindstreep     € 315,-                                 

Los AVB examen
€ 125,-
 
Los AVD examen
€ 225,-
 
Losse les 60 min
€ 55,-
 
Proefles 100 min
€ 50,-

Theorie lespakket, leren en examen                           €89,-  

Uitgesteld betalen in 2 of 4 termijnen                          € 49,-

Herintreders krijgen een speciaal tarief, mocht u terug willen opstappen na lange tijd stilstaan.

Brengt u een klant aan als (oud) klant dan krijgt u een gratis les of € 25,- van ons. 
 

Meer weten over de mogelijkheden?

Meer weten over de mogelijkheden van het behalen van het Motorrijbewijs ? Neem dan contact met mij op.

 

Meer info en inschrijven